Wil jij in gesprek met een nieuwkomer?

De gemeente ’s-Hertogenbosch en de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden starten in september met het project Bossche Sferen. Hiermee willen we mensen die gevlucht zijn uit hun eigen land, helpen om mee te doen in onze samenleving. Want in de praktijk blijkt het voor nieuwkomers best wel lastig om de weg goed te vinden. Uiteindelijk helpt het project ook bij het vinden van werk en het leren van de taal.

We zijn op zoek naar inwoners die met onze nieuwe Nederlanders in gesprek willen gaan.

Iedereen is welkom en meedoen aan een gesprek vraagt geen voorbereiding. Door met nieuwkomers in gesprek te gaan helpen we hen om mee te doen in onze samenleving.

Er zijn in totaal negen gesprekken die allemaal een eigen thema hebben. De gesprekken gaan bijvoorbeeld over maatschappij, geloof, kunst, sport en politiek. We praten met elkaar over de regels, normen en waarden in Nederland. Je kunt aan één gesprek meedoen of aan meerdere gesprekken.

De gesprekken zijn in groepsverband en onder begeleiding van een gespreksleider. Bij ieder gesprek zijn mensen van de gemeente en verschillende instanties aanwezig. Het Welkomplein, Divers, Vluchtelingenwerk, Avans Hogeschool en ABC Leer Mee, zijn aangesloten bij het project. Aanmelden kan door een mail te sturen naar email bosschesferen@s-hertogenbosch.nl Na aanmelding ontvang je meer informatie over het project en de gesprekken. Ook vragen kun je stellen via dit mailadres.

Adverteren op Rosmedia?
 
X