Foto's Ted Van Der Loo

Wandeling Heemkundekring

Door Ted van der Loo Onder leiding van Jo Versteijnen, gids bij de Heemkundekring, heeft een klein maar zeer select gezelschap dinsdagmiddag 24 mei een wandeling door ons prachtige dorp gemaakt. En hoe langer je loopt, des te mooier wordt ons dorp. En dat komt zeker ook door de prachtige en deskundige verhalen die onze gids bij de vele historische panden en/of punten wist te vertellen. Aan de hand van een prachtig boekwerk werd regelmatig stil gestaan en kon men zien hoe het er tientallen jaren geleden eruit heeft gezien.

En hoe de situatie nu is. Als je dan als inwoner van Hintham/Rosmalen denkt heel veel te weten, dan kom je toch van een koude kermis thuis. Om maar enkele punten te noemen waar aandacht aan werd besteed: de oude pastorie van de Sint Lambertus – het Steunpunt, waar vroeger scholen hebben gestaan – de molen van Peter Duffhues – de Nieuwendijk waar O.J.C. vroeger voetbalde – de oudste boom van de gemeente ‘s-Hertogenbosch – enkele prachtige woningen op de Striensestraat en waar de naam van de straat vandaan is gekomen.

De gedachteniskapel het Vennehof – de Venstraat, hoe die er vroeger uitzag en nu – het straatje bij de Sint Lambertuskerk waar bakker de Jong heeft gezeten, nou eigenlijk te veel op te noemen.

Mocht u door dit verhaal en de komende foto’s nieuwsgierig zijn geworden en belangstelling hebben gekregen, let u dan op ROS Kabelkrant en de Rosbode in de komende maanden, want de Heemkundekring laat altijd bijtijds weten wanneer er weer een wandeling door Rosmalen wordt georganiseerd.

Adverteren op Rosmedia?
 
X