Vrijwilligerswerk en privacywetgeving

Galant Vrijwilligersnetwerk geeft op 15 en 20 maart voorlichting over de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de gevolgen daarvan voor stichtingen en verenigingen.

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, een nieuwe Europese privacywet. Alle (vrijwilligers)organisaties moeten nadenken over welke persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten ze bewaren en hoe ze die beveiligen.

Het is nog best ingewikkeld om te bedenken welke informatie van mensen je nodig hebt om goed te functioneren, bijvoorbeeld als sportvereniging, scoutingclub of goed doel. En om dit vervolgens veilig vast te leggen en te beschermen. Galant Vrijwilligersnetwerk geeft voorlichting over de nieuwe wet, de gevolgen voor je organisatie en handvatten om je voor te bereiden op de AVG. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden en medewerkers die persoonsgegevens verwerken en vastleggen.

De bijeenkomsten worden gehouden op donderdag 15 maart van 15.00 – 17.00 uur en op dinsdag 20 maart van 19.30 – 21.30 uur in het kantoor van Welzijn Divers aan de Rogier van der Weydenstraat 2 te ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden is verplicht en kan via http://www.vrijwilligersacademie073.nl

Adverteren op Rosmedia?
 
X