Verkiezingsdebat Seniorenraad

De Seniorenraad ’s-Hertogenbosch organiseert op 27 februari een verkiezingsdebat over het thema: seniorvriendelijke gemeente. Het debat, waar tien politieke partijen aan meedoen, wordt gehouden in het Bestuurscentrum van de gemeente en begint om 19.30 uur. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. De toegang is vrij. Opgeven is noodzakelijk. We weten het allemaal: ‘We moeten langer thuis wonen’. Maar lukt dit wel onder de huidige omstandigheden? Wat gebeurt er als je ouder bent en last krijgt van beperkingen en lichamelijke klachten.

Feit is dat er te weinig geschikte woningen voor ouderen zijn. Huidige woningen zijn onvoldoende aangepast. Het openbaar vervoer schiet tekort en breng je bijvoorbeeld niet tot bij het ziekenhuis. Je wordt eenzaam. De zorg vanuit de WMO blijkt onvoldoende onvoldoende te zijn. Vraag is dan ook of ’s-Hertogenbosch wel een seniorvriendelijke gemeente is?. Maar wat is een seniorvriendelijke gemeente precies? En hoe kunnen we die bereiken?

Vragen die op deze bijeenkomst voorgelegd worden aan de verschillende politieke partijen. Er nemen tien partijen deel aan het debat. Voor de pauze geven zij een pitch waarin ze een antwoord geven op bovengenoemde vragen. Na de pauze worden de partijen bevraagd over hun pitch en hun partijprogramma. De gespreksleiding is in handen van Maino Remmers, bekend van radio en televisie. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar: info@seniorenraads-hertogenbosch.nl Voor informatie: http://www.seniorenraads-hertogenbosch.nl

Adverteren op Rosmedia?
 
X