En Valenkamo10

Valenkamp Landwinkel

Zaterdag 13 januari zou er een demonstratie zijn van suiker-glutenvrij brood bakken in Valenkamp Landwinkel. Dit is vanwege te weinig aanmeldingen niet doorgegaan. De landwinkel gaat in maart a.s. zijn 3e jaargang in. De winkel heeft 45 biologische producten die uit de directe omgeving komen. Verder wordt er antibiotica-vrij vlees verkocht. Uit eigen moestuin (1500m2 ) komen alle seizoensgroenten vandaan en zorgen eigen kippen voor een kakelvers eitje. Er zijn ook landvarkens op komst.

Van mei – september is de winkel ook elke zondag open.

Valenkamp runt de winkel samen met zijn vrouw. De winkel is niet het enige waar ze mee bezig zijn. Zij geven de agrarische grond weer terug aan de mensen. Zo hebben ze een paddenpoel, bloemenweide waterspeelplaats en een grote boom en fruitboomgaard aangelegd.

Verder is in het begin van het voorjaar een blote voetpad geopend. Dit pad is anderhalve kilometer lang en het vertrekpunt is naast de winkel. Ze verzorgen samen ook bedrijfsuitjes. Zo is er nog veel meer te beleven. Kortom laat je verrassen. Ina Ploem maakte de foto’s.

Adverteren op Rosmedia?
 
X