Foto's Ted Van Der Loo

SJV KinderVakantieWeek – feestavond en opruimen

  • Kidz

Door Ted van der Loo. “Kijken met plezier terug, jammer dat het voorbij is”. Dat was het antwoord dat uw fotograaf/correspondent kreeg van een van de kartrekkers van de SJV KinderVakantieWeek, zijnde Marianne Schaap, op zijn vraag: ‘hoe kijk je nu terug op de KinderVakantieWeek 2017’. Wat een feestweek voor de jeugd, en dat werd vrijdag 25 augustus om 18.00 uur omgedoopt in een feestavond voor de alle SJV-ers, ouders, vrijwilligers. Want jong en oud hebben er samen weer iets moois van gemaakt.

Onder leiding van Marieke, Mariëlle, Marianne en Yvonne, in de SJV volksmond kort gezegd: de 4 MY’s, waren nog eens een 20-tal vrijwilligers en een kleine 15 jeugdcommissieleden verantwoordelijk voor de KVW 2017. Dit aangevuld met heel veel vaders en moeders die ook enkele dagen moesten meewerken en dat was wel nodig ook, want probeer 1100 kinderen maar eens in het gareel te houden. De KVW liep tot vrijdag 25 augustus 18.00 uur, het tijdstip dat de ouderen goed in hun oren hadden geknoopt.

Omdat er vanaf die tijd alcohol geschonken werd en terwijl in de loop van de avond de jeugd langzaam afdroop, konden de ouderen onder het genot van een hapje en een drankje terugkijken op wéér een geslaagde en succesvolle SJV KinderVakantieWeek. In de volgende fotoreportage ziet u de ondergaande zon op 25 augustus als sluiting van de KVW, gevolgd door de opkomende zon op zaterdag 26 augustus rond de klok van 8.00 uur, het tijdstip dat het feestterrein gelegen aan de Mimosastraat weer ontdaan moest worden van de prachtige bouwwerken.

Bouwwerken die op maandag 21 augustus daar waren neergezet.

Een peloton harde werkers stond klaar om al het vertimmerde hout zó op te stapelen, dat 2 kranen van de fa. van Lokven uit Vinkel het zo in grote afval bakken konden deponeren. Zelfs werden er door magneten spijkers opgespoord om zodoende weer een piekfijn grasveld achter te laten rond het SJV gebouw aan de Mimosastraat.

ROS Kabelkrant is vanaf vrijdag 18 augustus, de aanvoer van de pallets tot zaterdag 26 augustus, de opruimdag, elke dag aanwezig geweest, soms zelfs met 3 fotografen om dit spektakel in beeld te brengen.

Dat de inzet van Ina, Maarten en ondergetekende zeer op prijs is gesteld bleek wel uit een dankwoord aan het einde van de opruimdag door een van de leidinggevenden, Marianne Schaap.

Adverteren op Rosmedia?
 
X