Foto Ted Van Der Loo

SJV KinderVakantieWeek – donderdag

  • Kidz

Door Ted van der Loo. De jaarlijks feestweek voor de Rosmalense basisschooljeugd kon op deze vierde dag van de KinderVakantieWeek van de Stichting Jeugd- en Vormingsactiviteiten Rosmalen genieten van diverse onderdelen. Schoolgroepen 1 en 2 konden in Perron-3 genieten van een mooie film, op het SJV-terrein aan de Mimosastraat was voor de schoolgroepen 3 en 4 een pret & spellendag, en de schoolgroepen 5 t/m 8 werden tijdens Crazy SJV op het Vladerackenpark en bij het OJC terrein sportief bezig gehouden.

Schoolgroep 8 kreeg ook dit jaar weer als extraatje het nachtspel voorgeschoteld. Een drukke dag voor iedereen en dus ook voor ROS Kabelkrant waarvan donderdag maar liefst drie fotografen aanwezig waren. Ina Ploem kon zich helemaal uitleven tijdens het pret & spellenfestijn, terwijl Maarten van Caldenberg ook nu, net zoals voorgaande jaren de nacht inging.

Ondergetekende had als werkterrein het OJC terrein en het Vladerackenpark.

Onder leiding van vitaliteitsprofessional Annet van Os kregen de schoolgroepen 5 t/m 8 les in het verstevigen van de botten door meer te gaan touwtje springen. Maar dat bleek toch moeilijker dan menigeen had gedacht. Toch wil Annet van Os deze boodschap over heel Nederland rondstrooien, dit dankzij de sponsoren Sonnevelt uit Zaltbommel, opleiders voor vitaal leven en speelgoedwinkel Jovi Toys uit de Weidestraat te Rosmalen. Ook was er voor deze groepen de mogelijkheid om deel te nemen aan aerobicdance.

In het Vladerackenpark waren diverse spelen uitgezet waar de jeugd zich zowel geestelijk als lichamelijk lekker kon uitleven. Op het eind van de middag vond er toch een unieke gebeurtenis plaats, want buiten de vele kleine schaafwondjes, bijensteekjes enz. enz. was er toch een deelnemer die halverwege de week een ongelukkige val maakte, wat uiteindelijk eindigde met een arm in het gips. Ondanks deze handicap ging de 8-jarige Sam van Vlijmen uit de SJV-groep 32 toch gewoon verder met deelnemen en dat vond iedereen geweldig.

Uw fotograaf vond dit ook zo geweldig dat er in Dippie Doe te Best een foto werd gemaakt samen met leidinggevende SJV-ers en “dokter” Rob en zijn personeel en mede dankzij de medewerking van Fotokiekshop Wim Kok te Rosmalen heeft ondergetekende deze foto mooi ingelijst aangeboden aan het grootste ‘slachtoffer’ van de KVW 2017.

Adverteren op Rosmedia?
 
X