RUW komt thuis

RUW, het podium voor publiek debat en het gesprek over de toekomst, verhuist. Het was even slikken. De Kapel van het Gasthuiskwartier krijgt een andere bestemming. RUW moet daardoor verhuizen. De Kapel was 1½ jaar lang de plek waar RUW het gesprek over de toekomst voerde en andere innovatieve clubs en netwerken een plek bood.

Natuurlijk ging RUW niet weg uit de Kapel zonder afscheid te nemen.

Tijdens de afscheidsborrel op vrijdag 25 augustus kon iedereen die RUW een warm hart toedraagt, nog een laatste keer zomaar binnen lopen. Mooie woorden waren er over samenwerking en de kracht van de plek, van Jaap Klink (BROED), Emiel Bootsma (Stadswandeling op Rijm) en Wethouder Eric Logister.

RUW blijft het gesprek over de toekomst organiseren en komt thuis in de stadsbibliotheek. Landen op een betekenisvolle plek als de bibliotheek vraagt om een inhoudelijke agenda.

Één die samenhangt met dat bijzondere gemeenschappelijke en gedeelde karakter van de bibliotheek. Sommige dingen zijn van ons allemaal, net als de bibliotheek. De commons. De lucht. De grond. Biodiversiteit. Natuur. Toegang tot kennis. Maar er zijn ook moderne commons. Wikipedia bijvoorbeeld. Creative commons. En nog veel meer. Als we er voor blijven zorgen tenminste. RUW pakt de spannende vragen op rond wat er nog gemeenschappelijk bezit is. Van ons allemaal. Waar zijn de commons van de stad? En hoe zorgen we daarvoor?

Wat betekent het om iets met zijn allen te bezitten en ervoor te zorgen? Kunnen we nieuwe urban commons bouwen en zo stukjes gemeenschappelijkheid creëren? Deze thema’s pakken we op met denkers, bouwers, activisten en burgerinitiatieven die al jaren aan deze vragen sleutelen. En we gaan natuurlijk door met waar we mee bezig waren: zoals VPRO Tegenlicht, vernieuwing van wonen, het onderwijs (nog zo’n common), de zorg (ook…), de democratie (is er iets gemeenschappelijker?) en veel meer. RUW is thuis.

Adverteren op Rosmedia?
 
X