Reddingsbrigadenkocean 05

Reddingsbrigade op NK Ocean EDC

  • Sport

Al vroeg in de ochtend verzamelden 15 aspiranten (t/m 14 jaar) van Redding Brigade Rosmalen zich op 2 september om naar het NK Ocean voor aspiranten in Reeuwijk te gaan. Ocean wedstrijden zijn wedstrijden die op het strand en in zee, meer of plas worden gehouden. Na een goede warming-up in de heerlijke ochtendzon stond het eerste (individuele) onderdeel van de dag op het programma; beachflags. Beachflags is een onderdeel waarbij er vanuit een buikligging zo snel mogelijk opgestaan moet worden en gesprint worden naar een “flag” die 20 meter verderop staat.

Er staat altijd (minimaal) 1 flag minder dan er deelnemers zijn. Bij de beachflags konden de toeschouwers al zien dat het vroege opstaan, en de overhandiging van de nieuwe trailer voor alle oceanmaterialen door de Jumbo die de avond van tevoren was, geen invloed hadden op de prestaties. Alle Rosmalense deelnemers gingen goed van start en doorliepen de voorrondes goed. Zelfs zo goed dat 5 Rosmalense sporters de finales weten te bereiken. Daniël Scholten wist daarbij een 2e plaats te bemachtigen in het C jongens klassement (11 t/m 14 jaar).

De trend was gezet door de Rosmalense ploeg, er werd gevochten voor iedere plaats. Dit kwam ook terug bij de wateronderdelen, als eerste de boardrace. Ook hier verliepen de voorrondes goed en konden er maar liefst 10 sporters uit komen in de diverse finales. Bij de Run Swim Run kon je zien wat de vermoeidheid van alle voorrondes en finales doen. De vlotte opvolging waarin de onderdelen kwamen begon een beetje zijn tol te eisen. Ondanks dat de vermoeidheid in de armen en benen kwamen wist de ploeg 4 sporters in de top 10 te krijgen.

Na een succesvolle ochtend kon de ploeg genieten van een rustmomentje voordat de sporters zich moesten melden voor de teamonderdelen. Het was al duidelijk dat het niveau hoog lag vanuit de individuele onderdelen, maar aangezien de ploeg in de zomermaanden in de Groote Wielenplas hard en veel getraind had, was het zelfvertrouwen hoog. En terecht, de teamonderdelen; rescue-tube-rescue-race (iemand redden en het water uit slepen), board rescue (iemand met een board redden) en cameron-relay (estafette in de diverse disciplines), werden goed volbracht.

De hoogste noteringen in de teamklassement(en) zijn: C jongens (11 t/m 14 jaar) een 3e plaats (Daniel Scholten, Teun de Jager, Tim v. Valkenburg, Yvar v. Helvoort, Willem v. Bakel en Tom v. Bakel) D gemengd (7 t/m 10 jaar) is Nederlands Kampioen (Ralf de Jager, Nienke de Groot, Gerben Schreuders, Ruben Schreuders, Dennis Oomen).

Adverteren op Rosmedia?
 
X