Sp Reddinsbrigade03

Redding Brigade Rosmalen sluit actief weekend af

In zwembad Kwekkelstijn hield afgelopen zaterdagavond 29 januari Redding Brigade Rosmalen (RBR) haar jaarlijks familiezwemmen voor alle leden van de RBR. Ook dit jaar is deze avond ingevuld als vrijzwemmen en is weer erg goed bezocht.

Een aantal leden van Lifesaving Team Rosmalen hebben deze avond gebruikt als ‘warming-up’ voor de wedstrijd de volgende dag. Zondag 28 januari waren 5 ploegen naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven afgereisd om mee te doen aan de Internationale Ontmoeting (IO). 3 Aspiranten ploegen (2 jongens en 1 meisjes team), 1 junioren dames en 1 senioren heren team kwamen uit voor de RBR. Bij de editie van 2017 wist de RBR het totaal klassement te winnen en ook dit jaar waren de zwemmers erop gebrand om de wisselbeker opnieuw mee naar Rosmalen nemen.

Ook wisten zij dat het een moeilijke klus zou worden, aangezien we met jonge ploegen met een aantal nieuwe samenstellingen en 3 debutanten aan de start zouden verschijnen. Op het programma stonden de onderdelen popduiken, popvervoeren, reddingsestafette, torpedoboeiestafette en lijnredding. Zoals de naam al prijs geeft, allemaal onderdelen in teamverband met een link naar het echte reddingswerk.

Bij het ene onderdeel wordt er gewerkt met een pseudo-drenkeling in de vorm van een reddingspop en bij het andere onderdeel moet je een team genoot 50m zo snel mogelijk vervoeren of binnenhalen door middel van een touw. Ondanks dat er erg jonge teams aan de start verschenen verliep de wedstrijd erg gesmeerd en vlot voor alle ploegen. Zo vlot zelfs de aspiranten jongens maar liefst 3 clubrecords op hun naam wisten te zetten en de junioren dames (allemaal net over van de aspiranten) nu al 2 clubrecords op hun naam hebben staan in deze oudere klasse.

De klassering van alle Rosmalense ploegen is: 1e plaats voor de aspiranten jongens 1 7e plaats voor de aspiranten jongens 2 4e plaats voor de aspiranten meisjes 10e plaats voor de junioren dames 15e plaats voor de senioren heren Doordat deze fantastische plaatsen zijn behaald wist Lifesaving Team Rosmalen ook dit jaar weer het totaal klassement te winnen en naast de titel ook de wisselbokaal voor de 2e jaar op rij mee naar Rosmalen te nemen!

Adverteren op Rosmedia?
 
X