Ojw Weert 2017   4

Redding Brigade Rosmalen in actie

Zaterdag 16 december was een drukke zaterdag voor Redding Brigade Rosmalen (RBR). In het zwembad Kwekkelstijn werden de elementair diploma’s afgezwommen. Het was de laatste zaterdag van 2017 voor de reguliere zwemlessen. De RBR wedstrijdploeg kwam in actie bij de oudjaarswedstrijd in Weert. Al met al een hele organisatie.

De oudjaarswedstrijd voor aspiranten in Weert is één van de vaste estafette wedstrijden waar we aan deelnemen.

De laatste wedstrijd van dit jaar en tevens voor een aantal zwemmers de laatste keer in hun huidige leeftijdscategorie voordat ze in januari overgaan naar een oudere leeftijdscategorie.

Een laatste kans om geschiedenis te schrijven in de betreffende categorie, die kans hebben alle zwemmers met beide handen aangepakt.

Met 2 ploegen reisden we af naar Weert.

Beide ploegen die op de startblokken verschenen hebben erg hard en goed gezwommen, de aspiranten D gemengd zijn zelfs 3e geworden in hun klassement.

De aspiranten C gemengd zijn 6e geworden. Maar dat zijn niet de enige prestaties die ze neer hebben gezet, naast weer vele persoonlijke records wisten de aspiranten C gemengd van de 4 onderdelen maar liefst 3 clubrecords op hun naam te zetten; een clubrecord op de 50m popduiken, 4x50m wisselslagestafette en 4x50m lijnredding.

In ons “thuis”bad Kwekkelstijn werd er ook hard gewerkt.

Tijdens de laatste zwemlessen van het jaar werd er nog even hard gewerkt.

Naast de reguliere zwemlessen werd er ook afgezwommen voor de ABC – diploma’s. In totaal zijn er 22 kandidaten geslaagd voor hun diploma A, B of C.

Adverteren op Rosmedia?
 
X