Lambertuskerk 04

Open Monumentendag 2017 op 9 en 10 september

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 is het Open Monumentendag in Nederland. Traditiegetrouw organiseren gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel dit samen. Het landelijke thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Open Monumentendag is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Net als de afgelopen jaren is Open Monumentendag dit jaar weer een Open Monumentenweekend.

Op zaterdag kun je monumenten bekijken in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Op zondag toer je in de omliggende dorpskernen van monument naar monument. Dit is een samenwerking met de gemeenten Vught en Sint-Michielsgestel en ‘Lekker Fietsen’.

In ’s-Hertogenbosch zijn verschillende exposities te bezoeken. Zoals bij Reinier van Arkel over ‘575 jaar mensenwerk’ en in het Groot Tuighuis over ‘Erfgoed van boeren, burgers en buitenlui’.

Ook kunnen bezoekers dit jaar rondkijken in het Provinciehuis, Apotheek Albers en in het GrootZiekengasthuis. Bezoek daar de oude ziekenzalen. In het buitengebied zijn dit jaar diverse boerderijen te bewonderen. In Cromvoirt is de winnaar van de Boerderijprijs 2015 aan het Pepereind te zien. In Berlicum is onder andere de pachtboerderij van de Wamberg opengesteld voor publiek. In het Open Monumentenmagazine lees je het volledige programma met de precieze openingstijden per monument.

Dit magazine wordt in de eerste week van september huis-aan-huis verspreid. Het magazine is ook op verschillende plaatsen in de stad beschikbaar, zoals het Stadhuis, bibliotheek, de VVV en het Noordbrabants Museum. De opengestelde monumenten zijn ook te ontdekken via een interactieve kaart op: http://www.shertogenboschopdekaart.nl/omd2017 Naast het programma vind je extra informatie over de monumenten, zoals 3d-reconstructies, historische afbeeldingen, video’s en 360-graden rondleidingen.

De kaart werkt ook via de smartphone. Zet de gps aan en kom alles te weten over monumenten in de buurt.

Meer informatie over Open Monumentendag in het algemeen lees je op de landelijke website http://www.openmonumentendag.nl

Adverteren op Rosmedia?
 
X