Foto's Ina  Ploem

Open Monumentendag 2017

Door Ina Ploem. Een uurtje ‘s-Hertogenbosch op open Monumentendag heeft mij een divers aantal foto’s opgeleverd, die ik graag met u wil delen. Als eerste ben ik bij mijn oude werkgever langsgegaan: het GZG-terrein. Jammer van de kapel: daar mochten geen foto’s van gemaakt worden. Daarna ben ik naar de kleine winst gegaan op Markt 29. Alleen de benedenverdieping was voor het publiek toegankelijk. Zo klein. Dat daar meerdere mensen gewoond hebben

Aan de overkant de apotheek. Daar werden we rondgeleid door de derde generatie van apothekers.

Het was prachtig in de onderaardse gewelven. Opa heeft goed voor het nageslacht gezorgd, door alle spullen vanuit de apotheek te gaan verzamelen. Onder andere de oude pillendraaier. Dan op weg naar de Knillispoort. In de jaren 70 werden daar de groepsgesprekken gehouden van de dolle Mina’s. Ik heb daar zelf ook aan meegedaan. Wat was dat een prachtige tijd.

Op de terugweg naar huis kijk ik nog even bij de oude apotheek van het GZG binnen. Een schat aan schilderijen die in het bezit zijn van Johannes van Rooij en Dali Rakutyte. Werkelijk erg fascinerend.

Volgend jaar op naar weer andere gebouwen waar ook iets prachtigs te zien is.

Adverteren op Rosmedia?
 
X