Nw Opening Brug14

Opening brug Groote Wielen

Wethouder Eric Logister heeft samen met bewoners de nieuwe brug over de Groote Wielenplas officieel geopend. De brug is maar liefst 85 meter lang. Hij is geïnspireerd op de weidsheid van het landschap en de rietkragen rond de Groote Wielenplas. De brug is in eerste instantie alleen geopend voor fietsers en voetgangers. Zodra de temperatuur stijgt, brengen we de laatste asfaltlaag aan op de aangrenzende wegen. Vanaf dan is de brug open voor al het verkeer en verbindt de brug de zuidkant van De Groote Wielen met de nieuwe woonbuurt De Lanen aan de noordkant.

Wethouder Eric Logister: ‘De eerste woningen in de Lanen worden in de loop van maart opgeleverd. Dus fantastisch dat we de brug op tijd in gebruik kunnen nemen. Deze mooie nieuwe brug hebben we hard nodig. Want er wordt de komende jaren volop gebouwd aan de noordkant.’

In De Lanen komen 730 nieuwe woningen. En na De Lanen volgt Het Centrum met een compleet nieuw winkelcentrum en ongeveer 500 woningen en appartementen.

Op termijn is ook de zogeheten noordoosthoek in beeld voor nog eens 2.000 woningen.

Aannemer Colijn Beton- en Waterbouw en Arc2 architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de brug. Dat hebben zij gedaan in opdracht van de gemeente.

Foto’s Ina Ploem

Adverteren op Rosmedia?
 
X