Minder inwoners in de bijstand

Het lukt inwoners steeds beter om (weer) aan het werk te komen. Daarmee wijkt de gemeente ’s-Hertogenbosch af van de landelijke trend. Het aantal bijstandstandsuitkeringen neemt in Nederland alsmaar toe. Eind juni stond de teller op 427.000. Dit maakte het CBS vrijdag bekend.

In ’s-Hertogenbosch zien we vanaf juli 2017 juist een lichte daling van het aantal inwoners met een bijstandsuitkering. We komen sinds lange tijd weer uit op minder dan 4000, namelijk 3986.

Wethouder Van Olden: “Dit betekent dat steeds minder inwoners afhankelijk zijn van de bijstand. En daardoor meer mogelijkheden hebben om deel te nemen aan de samenleving. De aantrekkende economie zorgt voor meer banen. Maar ook ons werkbedrijf Weener XL levert een bijdrage aan dit resultaat.”

Weener XL kijkt zorgvuldig of iemand recht heeft op een uitkering. En stoomt inwoners die een uitkering aanvragen, direct klaar voor de arbeidsmarkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om begeleiding, opleiding.

Ook zorgen we in een aantal gevallen voor loonkostensubsidie. De werkgever ontvangt een financiële tegemoetkoming en de klant krijgt daardoor een baan in plaats van een uitkering.

Adverteren op Rosmedia?
 
X