Maand van het Schrijven in de BiEB

De BiEB organiseert in september de Maand van het Schrijven. Professionele schrijvers delen hun kennis en inspireren amateurschrijvers tijdens workshops, masterclasses, lezingen en ontmoetingen. De maand van het Schrijven trapt af met Schrijf je eigen familiegeschiedenis. Een lezing over stamboomonderzoek en de ontdekking naar de geschiedenis van je voorvaderen. Peter Buwalda – bekend van zijn veelvuldig bekroonde bestseller Bonita Avenue en columns in de Volkskrant geeft een masterclass columns schrijven.

Ook is hij te gast in de nieuwe reeks Boekbinder waarin de BiEB bestsellerauteurs ontvangt.

In Jong & Veelbelovend ontvangt de Bossche schrijfster Mijke Pol een viertal aankomende auteurs. Maak kennis met Janneke Bazelmans, Emily Kocken, Cobi van Baars en Aloysius Keller.

Mieke Elfers vertelt in Ontdek je eigen schrijfstijl over fictie/non fictie, creatief schrijven, schrijven met stijl, biografisch- en autobiografisch schrijven.

Dat schrijven ook een helende werking kan hebben vertellen Mirjam van Belzen en Karin Janssen i.s.m het Vicki Brownhuis in De helende kracht van Schrijven.

Stadschroniqeur Eric Alink ontvangt collega schrijvers in De Schrijvende Brugwachters. Zij vertellen over de tijd dat ze in de brugwachtershuisjes aan de ZuidWillemsvaart hebben mogen zitten en dragen teksten voor die ze daar geschreven hebben.

Verder leer je samen met de heer Mr. P. Pasabani van Jureka hoe je bezwaar kan maken in Schrijf je eigen bezwaarschrift en ontdek je hoe belangrijk Beeldend schrijven is met Emmy van Ruijven en Joyce van Os. De afsluiter van de Maand van het Schrijven is wetenschapsjournalist Martin Enserink die als eerste gast is uitgenodigd in het spiksplinternieuwe wetenschapscafé van de BiEB StandUpProf. In StandUpProf komt elke maand een wetenschapper op bezoek die vertelt over zijn vakgebied.

De Maand van het Schrijven is een initiatief van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o. en heeft tot doel om amateurschrijvers te stimuleren in hun ontwikkeling naar een professioneel schrijverschap.

Kijk voor het volledige programma op de website http://www.bibliotheekdenbosch.nl

Adverteren op Rosmedia?
 
X