Lezing Linie 1629 groot succes en op herhaling

Op dinsdag 18 april vond de lezing over Linie 1629 door dhr. Rob de Vrind plaats bij Heemkundekring Rosmalen. Dit was een enorm succes. Maar vanwege beperkte ruimte moesten er vele mensen teleurgesteld worden omdat zij niet toegelaten konden worden. Daarom laat Heemkundekring Rosmalen Rob de Vrind op herhaling komen. Dit zal zijn op dinsdag 9 mei in de nieuwe Heemkamer van de vereniging. Dus hebt u deze zeer interessante lezing over Linie 1629 gemist dan is dit uw kans. Geef u op om zeker te zijn van een plaats.

’s-Hertogenbosch werd de Moerasdraak genoemd. Men kon de omgeving onder water zetten zodat de stad in een wijde zee kwam te liggen. Ondoordringbaar voor kanonnen en legers en onmogelijk om er loopgraven aan te leggen. Vandaar dat Frederik Hendrik met meer dan 30.000 man de spade in de handen nam en 65 kilometer dijk aanlegde, rivieren afdamde en met rosmolens het water wist weg te pompen.

Het lukte hem uiteindelijk de stad te veroveren hetgeen hem beroemd maakte bij alle vorsten en volkeren.

Hoe het er toen uit zag, wat zich toen heeft afgespeeld en hoe de Stichting de Groene Vesting de linie weer beleefbaar wil maken hoort u op de lezing met veel mooie beelden en animaties.

Dinsdag 9 mei 2017 om 19.30 uur in de Heemkamer, nu via ingang B aan de lange zijde van Perron3.

De entree bedraagt € 4,- p/p. (leden van Heemkundekring Rosmalen betalen maar € 2).

Bij de entreeprijs is een kopje koffie/thee inbegrepen. Ingang B is open vanaf 19.15 uur.

Reserveer via email email wilmaheem@gmail.com of tel. 06-21456545.

Adverteren op Rosmedia?
 
X