Lezing Linie 1629 bij Heemkundekring Rosmalen

Op dinsdag 18 april verzorgt Heemkundekring Rosmalen een lezing over Linie 1629 door dhr. Rob de Vrind met de titel: Het legendarisch beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629 en in het heden. In mei 2013 gaf Rob de Vrind voor onze vereniging al een mooie en zeer interessante presentatie over Linie 1629. Sindsdien is er nog meer onderzoek gedaan, onder andere richting Rosmalen. Door de jaren heen is er ook weer meer duidelijk geworden en hebben er bepaalde ontwikkelingen plaatsgevonden.

Hierdoor vond onze Heemkundekring het tijd worden om Rob nog eens uit te nodigen om ons van alles op de hoogte te brengen. ’s-Hertogenbosch werd de Moerasdraak genoemd. Men kon de omgeving onder water zetten zodat de stad in een wijde zee kwam te liggen. Ondoordringbaar voor kanonnen en legers en onmogelijk om er loopgraven aan te leggen. Vandaar dat Frederik Hendrik met meer dan 30.000 man de spade in de handen nam en 65 kilometer dijk aanlegde, rivieren afdamde en met rosmolens het water wist weg te pompen.

Het lukte hem uiteindelijk de stad te veroveren hetgeen hem beroemd maakte bij alle vorsten en volkeren. Hoe het er toen uit zag, wat zich toen heeft afgespeeld en hoe de Stichting de Groene Vesting de linie weer beleefbaar wil maken hoort u op de lezing met veel mooie beelden en animaties.

Lijkt het u interessant en wilt u ook wat meer te weten komen over Linie 1629, zorg dan dat u op dinsdag 18 april 2017 om 19.30 uur aanwezig bent in de Heemkamer in Perron-3.

De entree bedraagt € 4,- p/p. (leden van Heemkundekring Rosmalen betalen maar € 2). Bij de entreeprijs is een kopje koffie/thee inbegrepen.

De Heemkamer is open vanaf 19.15 uur. Helaas is er maar plaats voor 30 personen, maar wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan via email email wilmaheem@gmail.com of tel. 06-21456545

Adverteren op Rosmedia?
 
X