Ro Ijspret Ted28

IJspret in en rond Rosmalen

Tekst en foto’s: Ted van der Loo Winterse ijspret in veel wijken in en rond Rosmalen. Ook uw fotograaf/correspondent heeft zijn ‘tocht’ gereden om de ijspret op diverse plaatsen voor u in beeld te brengen. Via de Biezenakker in Empel, waar men zaterdag vanaf 6.00 uur bezig was de baan sneeuwvrij te maken voor de Empelse Schaats Kampioenschappen voor de jeugd van 4 t/m 16 jaar, naar de Schrepel bij de sportvelden van Emplina.

Daarna via de Overtureweg op de Groote Wielen naar de Jos de Letterweg in de Maliskamp en vandaar naar een ijsbaantje op de Eikakkershoeven en Tielekeshoeven en overal was hetzelfde beeld: ouders die de baan in orde houden en de jeugd die zich heerlijk vermaakt. Aan de Meester Broerensingel te Hintham-Noord was het, ondanks enkele zwakke plekken, ook genieten door groot en klein op de schaats, sleetje of zomaar aan de kant zittend in een winters zonnetje.

Aansluitend maar weer richting de Biezenakker waar, onder de zeer deskundige leiding van de Friese ijsmeester Douwe en het toeziend oog van wijkmanager Van Gaal en de inzet van vele Empelnaren, een korte-baan wedstrijd was gehouden voor de jeugd en waar de volgende winnaars werden gehuldigd. Bij de 4 – 5 jarigen: Gijs Maassen Bij de 6 – 7 jarigen: Diecke van Rooij Bij de 8 – 10 jarigen: Olivia Ender Bij de t/m 13 jarigen: Mick van Rooij Bij de t/m 16 jarigen: Mick van Eekelen

Adverteren op Rosmedia?
 
X