Foto's Arie Van Den Dungen

Grootse intocht Sinterklaas in ‘s-Hertogenbosch

Door Ted van der Loo en Arie van den Dungen. Om het de nieuwe burgemeester niet al te moeilijk te maken bij zijn eerste publieke optreden bij de intocht van de Goedheiligman, werd besloten wederom aan te komen bij het Sint Jansbolwerk. En zo kwam de boot op zondag 19 november precies op tijd via de Dommel de stad binnen gevaren. Nadat Sinterklaas om 12.00 uur veilig aan wal was gegaan en de eerste handen had geschud, vervolgde de Sint de route door de stad verder per paard via de Visstraat, Hoge Steenweg naar de Markt.

Bij het Stadhuis zorgde de Kidz-DJ met zijn feesten dansmuziek voor de goede sfeer en zorgde zodoende dat iedereen in de juiste stemming was voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten.

De kinderen op de Markt moesten wel veel geduld tonen: bijna pas na anderhalf uur kwamen de Sint en zijn Pieten aan bij het Stadhuis. Volgens de organisatie had de lange wachttijd te maken met de enorme drukte langs de route.

Naar schatting zo’n 25.000 bezoekers zagen de Sint bij de aankomst, route en de aankomst op het stadhuis. Tijdens de lange wachttijd konden de kinderen zich volop vermaken met dansen en het meezingen van de Sinterklaasliedjes.

De kersverse burgemeester vertelde de Sint dat ook hij blij was,dat de Sint er was. ‘Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan, zo groot was de spanning voor mij. Dat ik na enkele weken als burgemeester van deze mooie stad, al kennis mocht maken met u’, aldus Mikkers.

De Sint was wel blij mee om dit te horen.

Na even met de kinderen gezongen te hebben, nam de Sint afscheid en liet weten, dat het deze keer een zeer vermoeide aankomst was, zoveel kinderen, ouders, oma’s en opa’s. ‘Bedankt allemaal, wij zien elkaar weer elders. Het was een mooie dag’, aldus de Sint.

Adverteren op Rosmedia?
 
X