Foto's Ted Van Der Loo

Geslaagde avond met The Explosion Rockets

Door Ted van der Loo. Als je als band de naam krijgt van ‘The Most Famous Rock And Roll Band In The Country’, dan zegt dat al genoeg en de Kentering heeft heel veel liefhebbers een groot plezier gedaan door deze band in huis te halen.

Zaterdag 29 juli j.l. was het volle bak en was de grote zaal van Party Centrum en café De Kentering te klein om de honderden liefhebbers van de muziek uit de vijftig en zestiger jaren te kunnen herbergen.

Die komen niet alleen om op een stoel te genieten, nee, er moet ook gedanst kunnen worden op de geweldige muziek uit die tijd, gebracht door The Explosion Rockets. Sommige dansparen waren geheel gekleed in de stijl van 60 jaar geleden, de dames met prachtige kleurige pettycoats en de heren met de in die tijd mooie vetkuif. Heerlijke muziek van o.a. Cliff Richard and the Shadows, Elvis Presley, Buddy Holly, Chuck Berry, The Everly Brothers, Fats Domino enz enz enz. werd gebracht in een vier uur durende show.

Gespeeld door muzikanten die het klappen van de zweep kennen. Tom Sens – slaggitarist is al 32 jaar bij de band, zanger Ruud Kuypers al 23 jaar, toetsenist Martin van Engelen al 18 jaar, bassist Hank van Empel al 7 jaar, drummer Frans van Esch zit er ‘pas’ 5 jaar bij, terwijl sologitarist Joost Roest pas 4 jaar bij de band is, maar zeker niet onder doet voor de ‘oudjes’. Uit het hele land waren de muziekliefhebbers naar Rosmalen gekomen en zelfs uit Antwerpen was een echtpaar aanwezig.

Diegenen die deze avond niet hebben meegemaakt hebben heel wat gemist, maar het is te hopen dat deze geweldige band nog eens terug komt in De Kentering. The Explosion Rockets werd in 1959 opgericht en na enkele naams- en bezettingsveranderingen, werd in 1985 de band nieuw leven ingeblazen en sindsdien spelen de heren zowat alle zalen van Nederland plat. Dit jaar zijn er al optredens geboekt o.a. in Udenhout, St. Willibrord, Oss, Boxtel, Midwoud (NH), Monster (ZH), Best, Steenwijk en Breda.

Adverteren op Rosmedia?
 
X