Foto’s Saskia En Gert-jan Van De Ven

Forza4Energy4All 2017

Door Ted van der Loo. ‘Weer een herinnering voor het leven’. Dat was het eerste wat er in Saskia en Gert-jan van de Ven, de ouders van Jenske, opkwam als antwoord op mijn vraag: “hoe kijken jullie terug op jullie deelname aan Forza4Energy4All, waar jullie dit jaar voor de vijfde keer aan hebben deelgenomen met het team Energy4Jenske”.

Moe maar ook zeer voldaan kijken ze beiden terug op de week die achter hen ligt.

Na hun aankomst op dinsdag 5 september in Bormio in N-Italië, werd er op woensdag een trainingsrit gemaakt op de Torri di Fraele, een klim van 13.5 km die ieder op eigen gelegenheid fietsend heeft afgelegd en waar ongeveer 1.45 uur over werd gedaan.

Donderdag 7 september stond de beklimming van de Gavia op het programma met een stijgingspercentage van 4.5 % op de eerste 13 km, maar daarna begon pas de echte klim met een stijging tot 10%. De ± 30 km werd in 2½ uur volbracht.

De afdaling werd afgelegd in 50 min, hetgeen toch ook een uitdaging was met een speciale manier van remmen, zeker in de bochten.

Omdat voor zaterdag slecht weer werd voorspeld, werd de Stelvio een dag eerder beklommen en zo begonnen alle deelnemers op 8 september aan een beklimming die iedere wielrenner echt eens gedaan moet hebben. Een berg met hoge rotswanden, felgroene alpenweide en een finish in het hooggebergte. De 23 km werd door Saskia in 3 uur gedaan.

Gert-jan had aan 2½ uur genoeg. Ook in de Giro d’Italia van dit jaar werd de Stelvio zelfs van twee kanten beklommen. Daar beiden de bedoeling hadden om alles fietsend te doen, maar door het slechte weer het programma werd aangepast, kozen beiden om de laatste dag zaterdag 9 september op een andere manier te gaan doen. Saskia heeft die dag wandelend doorgebracht samen met wandelmaatje Ilona die haar 2 kinderen, Sam en Matt, beiden door de stofwisselingsziekte heeft verloren.

Gert-jan besloot om al hardlopend met 7 – 8½ km/u de beklimming van de Torri di Fraele te doen.

Zo hebben alle deelnemers van het team Energy4Jenske al wandelend, hardlopend of fietsend op eigen kracht en tempo deze uitdaging volbracht en kunnen ze terugkijken op een mooie week van gezelligheid, sportiviteit, maar met heel veel emotionele momenten, want elke dag werd men toch weer geconfronteerd met het doel waar men voor bezig was.

Want het doel was toch om geld in te zamelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Dit jaar werd er dankzij de inzet van de 18 teamleden van Energy4Jenske, in de leeftijd van 16 tot 72 jaar, het mooie bedrag van € 32.700,00 opgehaald, wat het totaal in 5 jaar heeft gebracht op € 113.415,00. Maar de donaties blijven binnenkomen op Energy4All giro 4403, zodat er nu al € 150.000,00 is, een prachtig bedrag maar eigenlijk een druppel op een gloeiende plaat, want er is veel, heel veel geld nodig om uiteindelijk een geneesmiddel te ontwikkelen.

Adverteren op Rosmedia?
 
X