Foto's Gert-jan Van De Ven

Forza4Energy4All

Door Ted van der Loo. Driedaags fiets-, hardloop, wandel- en MTB evenement in de Italiaanse Alpen

Al voor het vijfde jaar op rij gaat een grote groep goed getrainde sporters naar de Italiaanse Alpen om deze enorme uitdaging aan te gaan. Al hun energie gaan ze geven om elke dag de top te bereiken en dat doen ze allemaal voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte, waar Jenske van de Ven uit Rosmalen er een van is.

Jenske was drie maanden oud toen haar ouders merkten dat er iets aan de hand was. Hoewel het na jaren van tegenslagen, behandelingen en ziekenhuisbezoeken op dit moment ver boven verwachting gaat met Jenske, heeft haar ziekte een flinke impact op het gezin.

“Haar 3 jaar oudere zus Lola heeft energie voor tien”, volgens haar moeder Saskia, “en het zou wat eerlijker verdeeld moeten zijn”, en daarmee doelt ze op haar jongste dochter Jenske.

Saskia en Gert-jan gaan zelf dit jaar voor de vijfde keer de uitdaging aan en zullen op de racefiets, samen met hun 16 sportieve teamgenoten van Forza4Jenske tot het uiterste gaan, waarvan er 2 hardlopend de bergen op gaan en de rest op de racefiets, terwijl 2 als supporter deze sportieve uitdaging sponsoren.

De drie toppen van de beruchte Giro d’Italia berg die bedwongen moeten worden zijn: de Gavia (2.262 m), de Mortirolo (1.852 m) en de Stelvio (2.758 m).

Grenzen worden verlegd en tot het uiterste wordt gegaan, saamhorigheid, feest op de top, emotie en intens genieten en samen staan ze sterk. Woensdag, 30 augustus, vertrokken drie ambassadeurs (een van hen is Jos Buenen uit Rosmalen) van Energy4all per fiets van Nederland naar Italië en zij deden dit voor het goede doel, het vinden van een medicijn tegen Energiestofwisselingsziekten.

Het team Forza4Jenske bestaat uit 18 deelnemers waarvan er 8 uit Rosmalen afkomstig zijn.

Maaike Mandemakers, Dennis Smits, Adri de Haas, Marit Kroone, Jos Buenen, Felix van den Nieuwendijk, Saskia van de Ven en Gert-jan van de Ven. Vermeldenswaardig is dat Dennis Smits deze 3 dagen ziet als een mooie voorbereiding op de marathon van Amsterdam. Naast dat Jos Buenen al op de fiets naar de Dolomieten is gegaan, treedt hij ook nog op als begeleidercoach van Saskia van de Ven tijdens deze 3 dagen. Bijgaande foto’s, in 2016 gemaakt door Gert-jan van de Ven, geven een beeld wat hen te wachten staat.

Adverteren op Rosmedia?
 
X