Foto's Ted Van Der Loo

Bossche Sint Jan, schaal 1 op 75 deel 2

Door Ted van der Loo. Ongeveer een jaar geleden op 2 augustus 2016 heb ik als fotograaf/correspondent bij mijn eerste bezoek aan Riny van Hassel de afspraak gemaakt over een jaar nog eens terug te komen en belofte maakt schuld. Dus stond ondergetekende maandag 14 augustus 2017 weer bij Riny voor de deur om te kijken of die Bossche St.Jans kathedraal eindelijk klaar was. Nee, klaar niet, maar als je bij het binnentreden van de voormalige biljartkamer ziet wat door één persoon is gedaan, dan valt je mond open van verbazing.

Met veel engelen-geduld (om maar in de kerkelijke sfeer te blijven) heeft Riny er al een echte kerk van gemaakt. Nou ja echte kerk, het begint er op te lijken, maar als je dan ziet wat een precisie werk het is, dan zeg ik: petje af, voor het werk wat deze kerkenbouwer in 1612 uur tot nu toe heeft verricht.

En dan te bedenken dat al het voorbereidende werk door hemzelf gedaan moest worden en hij tientallen keren naar de Sint Jan aan de Parade moest om heel de kerk persoonlijk op te meten.

Want er zijn geen tekeningen voorhanden en als je nagaat dat hij dat zelf moest uitwerken tot schaal 1 : 75, dan kunnen we hier spreken van een liefhebber van modelbouw in hart en nieren, die op dit moment nog helemaal niet kan zeggen wanneer de bouw eindelijk klaar is.

Om u een beeld te geven van wat er in één jaar gedaan is, worden eerst enkele foto’s getoond van augustus 2016 met een vervolg van heden, augustus 2017.

Adverteren op Rosmedia?
 
X