Autismecafé 073 met thema autisme in het gezin

Het autismecafé is de plek om ervaringen uit te wisselen en waar je informatie kan opdoen op het gebied van autisme. Vooral ouders, familieleden en andere belangstellenden worden uitgenodigd deel te nemen aan deze avond van het autismecafé 073. Het thema van deze avond is ‘autisme in het gezin’.

Wat betekent het hebben van een kind met autisme in je gezin, waar lopen ouders in de opvoeding tegenaan, waar kun je terecht voor informatie en ondersteuning?

Wat betekent het hebben van een broertje of zusje met autisme. Bij het opvoeden van een kind met autisme komt heel wat kijken. Als ouder loop je tegen veel dingen aan en zit je met veel vragen.

In het Autismecafé op 11 september is mevrouw Elke Harleman te gast en wordt met haar op deze vragen verder ingegaan. Elke is Directeur van Buro3O in Rosmalen. Een zorgaanbieder voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met o.a. Autisme en ADHD. Ze weet als geen ander te vertellen over Autisme.

Ze gaat het hebben over autisme in het gezin en doorloopt daarbij alle leeftijdsfasen van een kind, vanaf baby tot jongvolwassene. Wat zijn de behoeften bij autisme en wat kan het voor een gezin betekenen om een kind met autisme in het gezin te hebben en hoe kun je hier op een goede manier mee omgaan.

Peter Giellissen, de vaste gespreksleider, gaat op deze avond met Elke in gesprek. Zoals u gewend bent, is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.

11 September, Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282 te ‘s-Hertogenbosch (gratis parkeergelegenheid aanwezig), 20.00 uur – 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig

Oudervereniging Balans en het AIC zijn aanwezig met een stand. Wees welkom namens de werkgroep van Autismecafé 073. Bij vragen kunt u contact opnemen via email autismecafé073@outlook.com

Adverteren op Rosmedia?
 
X